Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری دومین همایش و جشنواره غذادرمانی، امروز سه‌شنبه پنجم مهر ماه با حضور مهدیه حسینی دبیر همایش، پیمان یوسفی‌آذر، مشاور وزیر و مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، حمید رضا ضیائی پزشک و مشاور تغذیه و طب اسلامی، مهدی کریمی تفرشی رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی، ابراهیم ایران دوست محقق طب سنتی و مسئول مرکز فرهنگی تحقیقاتی غذای سالم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص برنامه‌های این همایش اعلام شد که این همایش در دو بخش ارائه محصولات غذایی سالم، کارگاه آموزشی و آموزش پخت مواد غذایی سالم و بخش همایش علمی شامل سخنرانی دکتر جعفر میرفخرایی، سخنرانی دکتر صدرالدین نبوی با موضوع نقش گیاهان دارویی و فرآورده‌های طب سنتی در تغذیه سالم، سخنرانی دکتر شمسعلی رضازاده با موضوع نقش داروهای گیاهی در درمان بیماری‌های متابولیک و سخنرانی دکتر علی کرمی با موضوع اصلاح سبک زندگی سالم با تغذیه سالم برگزار می‌شود.

این همایش روز جمعه 14 مهر ماه در مرکز همایش‌های دانشگاه بهشتی تهران به همت انجمن تولید‌کنندگان داروهای گیاهی، پژوهشکده گیاهان داروئی دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده گیاهان داروئی دانشگاه جهاد دانشگاهی و انجمن مواد غذایی ارگان برگزار می‌شود.

در این نشست خبری پیمان یوسفی‌آذر، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اولین حلقه در تغذیه سالم باید تولید محصولات سالم باشد، عنوان کرد: باید بر روی تولید محصولات سالم سرمایه‌گذاری کنیم که برای این کار 5 تا 6 سال به محصولات درحال گذر نیاز داریم. اکنون نمی‌توانیم بر روی تولید محصولات ارگانیک سرمایه‌گذاری کنیم چون آب و خاک را آلوده کرده‌ایم. البته این نظر کارشناسی من است و نظر جهاد کشاورزی این است.

وی با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش عنوان کرد: ما خوشحال هستیم که این همایش توسط بخش خصوصی برگزار می‌شود چرا که برگزاری جشنواره توسط بخش خصوصی موجب ادامه‌دار شدن و افزایش کیفیت همایش می‌شود و حتی این همایش می‌تواند محلی برای معرفی برندهای داخلی باشد.

جایگاه مهم گیاهان دارویی در سلامت مردم و اقتصاد کشور

یوسفی‌آذر در ادامه به جایگاه مهم گیاهان دارویی در سلامت مردم و اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: فرآوری گیاهان دارویی از جمله برای دمنوش‌ها یکی از اقداماتی است که اکنون در بسیاری از کشورها در حال اجرا است. اکنون در کشور آلمان نیم تا یک درصد چای سیاه استفاده می‌شود و پنج تا شش درصد قهوه و بیش از 90 درصد نوشیدنی‌های گیاهان دارویی مورد استفاده مردم است؛ اکنون قهوه‌ای که شماره یک فروش اروپا بود جایش را به گیاهان دارویی داده است.

وی خاطر نشان کرد: اکنون دمنوش بابونه به شدت در اروپا مورد استقبال قرار دارد چرا که درمان قطعی زخم معده است البته نه بابونه‌ای که در ایران تولید می‌شود. روش فرآوری و خشک کردنگیاهان دارویی در ایران استاندارد نیست و تلاش داریم تکنولوژی خشک کردن این محصولات را وارد کشور کنیم.

مجری طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: محصولات سلامت محور را از تولید تا بازار برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا توسط بخش خصوصی در این بخش سرمایه‌گذاری و تولید صورت گیرد. در حوزه دمنوش‌ها حلقه مهم بازار است بر همین اساس در جهاد کشاورزی در حوزه گیاهان دارویی برنامه کسب و کار گیاهان دارویی طراحی کرده‌ایم.

وی در ادامه به اهمیت محصول زعفران اشاره کرد و گفت: 95 درصد زعفران دنیا را ما تولید می‌کنیم که یکی از گیاهانی است که در تغذیه و طب بسیار مهم است و گیاهی است که مسئول حمل دارو به بخشی از بدن است که به آن دارو نیاز دارد. اما ما برای این محصول در بازار جهانی چه کار کرده‌ایم؟ آلوورا گیاهی است که چینی‌ها طی 10 سال در سراسر جهان مصرف آن را ترویج کردند اما ما برای زعفران چه کار کرد‌ه‌ایم.

یوسفی‌آذر تصریح کرد: باید فرهنگ عمومی مصرف گیاهان دارویی را در قالب نهضت ملی و کمپین استفاده از گیاهان دارویی طراحی و اجرا کنیم. 90 درصد گیاهان دارویی در کشور ما وجود دارد اما سهم گیاهان دارویی در سبک زندگی ما ایرانی‌ها کجاست؟ میزان مصرف گیاهان دارویی در کشور ما فاجعه است. به همین دلیل باید کمپین ملی توسعه مصرف گیاهان دارویی در کشور را به راه بیندازیم.

گل‌محمدی و زعفران باید با برند ایران جهانی شوند

وی در ادامه گفت: ما دو گیاه استراتژیک داریم، زعفران و گل محمدی که جهانی‌سازی این دو گیاه باید صورت گیرد که برای این کار بخش خصوصی نقش اول را دارد و ابزار رسانه‌ای باید به صورت هماهنگ و با حمایت قاطع دولت باید در این حوزه نقش‌آفرینی کند تا بتوان این دو گیاه را تبدیل به برندی جهانی کرد. باید تلاش کنیم زغفران به غذای مردم دنیا تبدیل شود.

آماده حمایت از بخش خصوصی در تولید محصولات سالم هستیم

یوسفی‌آذر با تأکید بر اینکه آماده حمایت از بخش خصوصی در تولید محصولات سالم هستیم، گفت: بازگشت سرمایه در بخش گیاهان دارویی 70 درصد است و ما از بخش خصوصی دعوت می‌‌کنیم که در این بخش سرمایه‌گذاری کند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از ارائه بسته حمایتی شامل اصلاح قوانین مالیاتی، گمرکی و ... برای حمایت از محصولات گیاهان دارویی نیز خبر داد و اظهار کرد: گیاهان دارویی بدون نظارت به کشور وارد می‌شود. اکنون در این حوزه با سه مشکل مواجه هستیم. مشکل اول این است که چیزی به نام بازار مدرن گیاهان دارویی نداریم و عطاری‌ها باید اصلاح و بازار جدید برای گیاهان دارویی تعریف شود، مشکل دوم اینکه باید تقاضای مصرف کننده تحریک و مدیریت شود چرا که میزان مصرف گیاهان دارویی در کشور پایین است و مشکل سوم اینکه سیستم توزیع سالم و شفاف برای گیاهان دارویی نداریم و باید در کشور ایجاد شود و هر بخش خصوصی که بخواهد سیستم توزیع سالم برای گیاهان دارویی ایجاد کند ما از آن حمایت می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مطرح شدن مباحثی مثل طب اسلامی و طب سنتی و اختلاف‌های افراد معتقد به این دو حوزه در مصرف گیاهان دارویی و اعتماد مردم به این گیاهان تأثیر دارد؟ گفت: اسلام دین کاملی است و من معتقدم قطعاً اسلام برای سبک زندگی سالم انسان‌ها برنامه دارد. چطور می‌توان گفت طب اسلامی نداریم در حالی که پیامبر (ص) فرموده‌اند لقمه خود را 40 بار بجوید و اکنون علم ثابت کرده است که منشأ بیماری‌ها از معده و روده بوده و جویدن کامل غذا مانع بیماری می‌شود؟ و صدها حدیث و آیه در همین حوزه وجود دارد.

در ادامه این نشست خبری، مهدی کریمی تفرشی، رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی با اشاره به اینکه هشت هزار گونه گیاه دارویی در کشور داریم که یک سوم آنها ارزش دارویی دارند، گفت: گل‌گاوزبان می‌تواند سومین محصول جهانی ایران باشد. اکنون 16 هزار هکتار از زمین‌های کشور زیر کاشت گیاهان دارویی است و 130 میلیون هکتار کاشت مواد غذایی داریم که به دلیل نبود صنایع تبدیلی 15 درصد محصولات هدر می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه نباید اجازه خروج پیاز زعفران را از کشور می‌دادیم و اکنون افغانستان زمین‌های خشخاش خود را به زمین‌های کشت زعفران تبدیل کرده و دارد از این مسئله برای خود فرصت‌سازی می‌کند، اظهار کرد: همایش‌ها تا حمایت‌های دولتی را نداشته باشد خروجی مطلوبی نخواهد داشت.

ابراهیم ایران دوست، محقق طب سنتی و مسئول مرکز فرهنگی تحقیقاتی غذای سالم نیز با اشاره به اینکه غذای ما دوای ما و دوای ما غذای ما است، گفت: در کشور 16 هزار میلیارد تومان گردش مالی فست‌فوت‌ها است و متأسفانه ما به آنچه باور داریم عمل نمی‌کنیم. در گذشته مردم ایران با حکمت غذای خود را انتخاب می‌کردند ولی اکنون فرهنگ غذایی ما تغییر پیدا کرده است. باید با اصلاح الگوی تغذیه مشکلات جامعه را حل کنیم و به سنت‌های غذایی گذشته کشور بازگردیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۹۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛استاندار لرستان در بازدید از مجموعه کشت و صنعت فجر صفای خرم آباد گفت:کشت و صنعت فجر صفای خرم آباد ظرفیت سرمایه گذاری کلان در حوزه کاشت و عصاره‌گیری گیاهان دارویی را دارد.
ابوطالب شفقت افزود:مجموعه کشت و صنعت فجر صفای خرم آباد علاوه بر کشت گیاهان دارویی و فعالیت های دامی، گردشگری مدرن را دنبال می کنند که می تواند در سطح ملی و بین المللی پذیرای میهمانان مختلف باشد.
 استاندار لرستان بازدید دانشجویان و دانش آموزان از فجر صفا را اقدام مثبتی برای اشاعه فرهنگ « ما می توانیم » دانست و گفت:سرمایه گذار این مجموعه همه اقدامات را با صبر و حوصله و انجام کارهای پژوهشی پیش برده و همه کارها از جمله واحد هیدروپونیک و درختچه های کشت بافت را ایرانی کرده است.
وی انجام کار پژوهشی و تولید محصولات کاملا ایرانی را از مزیت های این مجموعه برشمرد وافزود:نژاد دامی که وارد مجموعه شده بود، تغییر یافته و ایرانی شده است.
استاندار لرستان با تأکید بر ایجاد زنجیره ی ارزش دام و تولید پوست و پشم در کشت و صنعت خرم آباد گفت: با توجه به سطح اراضی این مجموعه،چنانچه گیاهان دارویی کشت و عصاره گیری شود مردم نیز می توانند در هر جای استان نسبت به کاشت و فروش گیاهان دارویی به کشت و صنعت اقدام کنند که درآمد این امر از تولید برخی محصولات رایج کشاورزی هم بیشتر است.
شفقت افزود:بیش از ۵۰ نقطه ی استانظرفیت کشت و توسعه گیاهان دارویی را دارد که جهاد کشاورزی باید در این  زمینه به صورت جدی اقدام کند.



دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • اختتامیه دومین جشنواره شهید آوینی در دانشگاه شیراز برگزار می‌شود
  • دومین جشنواره «عروسک خونه» پایان یافت
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • دومین جشنواره بازی‌های بومی محلی میناب در روستای گورزانگ برگزار شد
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان