Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری دومین همایش و جشنواره غذا درمانی به همت جهاد دانشگاهی و با حضور مشاور وزیر جهاد کشاورزی و اساتید طب سنتی اسلامی برگزار شد. به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسکانیوز، این نشست خبری با حضور دکتر یوسفی آذر مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر دفتر طرح ملی گیاهان دارویی معاونت جهاد کشاورزی، دکتر ضیایی دانشمند طب سنتی و اسلامی،دکتر ایراندوست رئیس مرکز تحقیقات غذای سالم؛ دکتر کریمی تفرشی نماینده تولید کنندگان مواد غذایی سالم وخانم دکتر حسینی دبیر همایش ؛ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته خانم دکتر حسینی اولین دوره این جشنواره بهمن ماه سال گذشته برگزار شد؛ اما بدلیل نداشتن خروجی مناسبی جهت انتشار معنی غذای سالم، امسال جشنوارهای با ابعاد بزرگتر جهت انتشار فرهنگ استفاده غذای سالم و با هدف بزرگتر شدن این جنبش، در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
دبیر همایش گفت: محور های مد نظر در این همایش وارد کردن گیاهان دارویی به سبد تغذیه افراد و بررسی مواد غذایی سالم و غیرتراریخته است.

وی اذعان داشت: در حال حاضر گیاهان دارویی که برای کنترل بیماری ها و به عنوان مکمل دارویی استفاده می شوند، هیچ جایگاهی در سبد غذایی ایرانیان ندارند به همین منظور یک منوی دارویی تهیه شده که از آن در جشنواره رونمایی خواهد شد.

در ادامه این نشست دکتر یوسفی گفت: وزارت جهاد کشاورزی سند چشم اندازی برای توسعه ی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به منظور تعیین سیاست ها و خطوط کلی تهیه کرده است اما مسئله مهم نحوه اجرای این سند است که با برگزاری جلسات متعدد با کلیه نهاد های مرتبط مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت سه بسته پیشنهادی تهیه شده است.

وی ادامه داد: بسته اول شامل سه گام است که گام اول آن تامین و تولید است؛ در حال حاضر هیچ روش استاندارد تولید گیاهان دارویی در ابعاد وسیع وجود ندارد و نظارتی بر آن نیست.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکی از اهداف این گام تولید گیاه دارویی سالم و افزایش سطح کشت گیاه از 155 هزار هکتار به 283 هزار هکتار در طول برنامه توسعه ششم است؛ در این برنامه 24 گونه گیاه در نظر گرفته شده اما به معنی کاشت سایر گونه ها نیست؛ زیرا در حال حاضر 66 گونه گیاه در کشور کاشت می شود و از 155 هزار هکتار سطح زیر کشت 107 هزارهکتارمربوط به زعفران و 17 هزار هکتار مربوط به گل محمدی است وحدود 30 هزار هکتار سایر گونه های گیاهی است.

مدیر دفتر طرح ملی گیاهان دارویی معاونت جهاد کشاورزی تاکید کرد: گام بعدی از حوزه اجرایی این طرح مسئله فرآوری است. در این حوزه مشکلات بسیاری در کشور است؛ روش های خشک کردن و روش های فرآوری در ایران استاندارد نیست.

دکتر یوسفی گفت: بخش خصوصی در این زمینه به شدت حمایت می شود تا باگام نهادن در روش خشک سازی گیاهان دارویی و فرایند های ثانویه آن، یکی از پایه های اصلی تولید غذای سالم؛ استاندارد شود.
وی در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز اذعان داشت: گام سوم و مهمتر حلقه بازار است و یکی از اهداف این همایش کسب و کار غذای سالم است؛ به همین منظور بعد از بررسی یکساله در زمینه زنجیره ارزش در حوزه گیاهان دارویی؛ برای اولین بار برنامه ای توسط سازمان مدیریت و شورای عالی اشتغال ارائه شد.

دکتر یوسفی هدف مهم این برنامه را معرفی زعفران و گل محمدی به عنوان دو گیاه استراتژیک به دنیا دانست و بیان داشت: بسته دوم؛ بسته تسهیلاتی مالی است؛ حدود 500 میلیارد تومان با نرخ بهره زیر 10 درصد برای حمایت از بخش خصوصی آزاد شده است.

وی افزود: بسته سوم، بسته حمایتی شامل اصلاح قوانین و تعرفه های واردات و صادرات ومالیات و حذف قوانین و مجوز های دست و پاگیر و حمایت از تولید کننده داخلی است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۷۰۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی