Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:16:47 GMT

غلامحسین یوسفی، نمونه عالی اخلاق و معلمی است

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۷۴۶۰۰

غلامحسین یوسفی، نمونه عالی اخلاق و معلمی است

دکتر محمدجعفر یاحقی گفت: بزرگ‌ترین درسی که وجود افرادی همچون غلامحسین یوسفی برای ما دارد، راه ورسم زندگی کردن است.

 عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص رفتار و شخصیت دکتر غلامحسین یوسفی اظهار کرد:   دکتر یوسفی شخصیت انسانی والایی داشت و می‌توانست این ویژگی را به مخاطب خودش القا کند؛ زندگی پاک، بی‌آلایش واخلاق مدارانه‌ی دکتر یوسفی، او را ممتاز می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نویسنده با بیان این‌که امسال سی‌امین سالگرد درگذشت استاد غلامحسین یوسفی است گفت: استاد یوسفی علاوه بر این‌که در زمینه علم و دانش، اطلاعات زیادی داشت؛ دارای شخصیتی اخلاق‌مدار بود که باعث جذب افراد می‌شد.

وی ادامه داد: هرکدام از این ویژگی‌ها به‌تنهایی ممکن است در افراد دیگری نیز وجود داشته‌باشد؛ به‌طوری‌که ما تعداد زیادی پژوهشگر، دانشمند و عالم توانا و یا افرادی فرهیخته، بافرهنگ و بااخلاق داریم که نادر نیستند؛ ولی ممکن است تعدادشان زیاد نباشد.

این استاد زبان و ادبیات فارسی افزود: اما تعداد کسانی که این دو بعد را در کنار یکدیگر داشته‌باشند خیلی زیاد نیست؛ دکتر یوسفی از آن افرادی بود که علم و اخلاق را با هم داشت و از این نظر شخصیتی ممتاز و متفاوت بود. منظور از اخلاق، اخلاق انسانی، به معنای واقعی کلمه است.

یا حقی تأکید کرد: اخلاق انسانی به‌معنی داشتن اخلاق مدارا، مراعات، تشویق، دیگران را دیدن و برای دیگران احترام قائل شدن است؛ که این ویژگی‌ها در شخصیت او برجسته بود. او آنچه از علم، فرهنگ و تاریخ آموخته‌ بود در وجود خود متبلور می‌کرد و جوهره‌ی فرهنگ و اخلاق را که در ادبیات، فرهنگ و تاریخ گذشته‌ی ما وجود دارد را با رفتارش منعکس می‌کرد.

این نویسنده خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های دیگر ایشان رعایت نظم و ترتیب بود؛ دکتر یوسفی آداب هرچیزی، به‌خصوص آداب معلمی را خوب می‌دانست و تلفیق همین دو ویژگی، انضباط اخلاقی و نظم و ترتیب در کارهایش را نشان می‌داد.

دکتر یوسفی پژوهشگری «سعدی‌خصال» بود

وی افزود: بنابراین با رعایت این نظم و ترتیب آنچه را که می‌دانست بهتر می‌توانست منعکس کند و آموزش دهد. استاد یوسفی هیچگاه بدون یادداشت و مطالعه به کلاس درس نمی‌آمد و به دلیل همین مطالعات مداوم، همیشه به‌روز بود و سعی می‌کرد از آخرین دستاوردهای علمی، در زمینه مورد نظرش بهره‌مند شود.

این استاد زبان و ادبیات فارسی تشریح کرد: دکتر یوسفی به کارهایی که می‌کرد اعتقاد داشت و آن‌ها را با عشق و علاقه انجام می‌داد، همین رفتار و منش مناسب باعث می‌شد دانشجویان و دیگران، آنچه را او آموزش می‌داد به نحو احسن دریافت کنند و به خاطر بسپارند؛ هم‌چنین برای او احترام زیادی قائل شوند.

یاحقی گفت: او به سعدی علاقه‌ی زیادی داشت؛ اخلاق‌مداری و فرهنگ غنی که در آثار سعدی وجود دارد غلاحسین یوسفی را جذب می‌کرد؛ در واقع خودش را در آیینه‌ی سعدی می‌دید و به همین دلیل بعضی دوستان از او به عنوان یک پژوهشگر سعدی‌خصال یاد می‌کنند.

این نویسنده تصریح کرد: دکتر یوسفی قبل از تصحیح گلستان، بوستان سعدی را تصحیح کرده‌بود؛ اما برای گلستان سنگ تمام گذاشت وتمام مطالعاتی که تا آن زمان در این زمینه انجام شده بود را خواند؛ و از عصاره‌ آن‌ پژوهش‌ها به همراه دریافت‌های خودش در چاپ گلستان استفاده کرد.

وی اضافه کرد:به‌طوری‌که این کتاب از مراجع عمده دانشجویان و اساتید رشته‌ زبان و ادبیات فارسی به‌شمار می‌رود. این اثر نمونه‌ای اعلی از تفسیر گلستان سعدی است و امروزه نیز با گذشت 30 سال هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشهد زبان وادبیات فارسی آموزش زبان و ادبیات فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۴۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی رویداد، مراسم رونمایی از تابلوی هنری آذرنگاری، اثر هنرمند ایرانی، احد سعدی عصر جمعه ۸ اردیبهشت‌ ۱۴٠۳ با حضور جمعی از فعالان عرصه هنرهای تجسمی، تنی چند از مسؤولان و علاقمندان و هنردوستان برای نخستین بار در هتل استقلال رونمایی شد.

در این مراسم محمدرضا مجیدی دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA و مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: حضور هنرمندانی، چون احد سعدی با بیش از یک‌ربع قرن تلاش هنری در سطح اول هنرهای تجسمی جهان، در کشور خودش ایران آن‌هم پس از سال‌ها فعالیت در خارج از کشور جای مباهات و خرسندی دارد. احد سعدی در سطح اول جامعه هنری ۱۷ کشور جهان فعالیت داشته است.

وی بیان کرد: از طریق 2 تن از مسؤولان کنسولگری ایران با این هنرمند آشنا و پس از مشاهده آثار وی به این نتیجه رسیدم که ضمن ثبت ملی، این اثر باید در ایران رونمایی شود.

مجیدی در ادامه تاکید کرد: سبک آذرنگاری که استایل و امضای ویژه و منحصر به‌فرد احد سعدی است کمتر از ربع قرن پیشینه فعالیت در ایران دارد و حضور وی و هنرمندان ایرانی چون او که نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی درخشان ساخته‌اند، بسیار غرورآفرین است.

دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA با تاکید بر اینکه هنر آذرنگاری باید هر چه سریع‌تر ثبت ملی شود، تصریح کرد: آذرنگاری گرچه بدیع و مهجور است، اما ریشه در تاریخ کشور ما دارد و به پیشنیه تاریخی ایران کهن برمی‌گردد. این سبک گونه‌ای از هنرهای تجسمی است و باید در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های ایرانی وارد شده تا از دست نرود.

مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو با اشاره به اثر «چالش سیمرغ» اظهار کرد: محتوی این اثر کاملا بومی و منطبق با ادبیات کلاسیک و ریشه در افسانه‌های کهن کشور دارد و با الهام از آثار عطار نیشابوری خلق شده است.

وی تاکید کرد: امیدوارم پس از ثبت ملی این اثر از سوی سازمان جهانی یونسکو نیز این اثر به نام ایران به ثبت جهانی برسد.

در ادامه این مراسم، احد سعیدی، خالق «چالش سیمرغ» گفت: در نهاد همه ما انسان‌ها حالات و درونیات متعدد و متفاوتی وجود دارد، اگر تعداد این حالات درونی بشر عدد ۳٠ باشد سی‌امین کنش، رفتار و حالت انسانی عشق است و جهان بدون عشق غیرقابل تحمل می‌شود. در این اثر نیز سعی کردم سیمرغ را که هر یک مترتب کنشی بشری است، تصویر کنم.

وی بیان کرد: امید دارم مرغ سی‌ام در آسمان زندگی یکایک شما عزیزان به پرواز درآید و امیددارم این سبک آذرنگاری هر چه سریعتر در جهان با نام ایران ثبت شود.

در پایان این مراسم از تابلو آذرنگاری «چالش سیمرغ» رونمایی شد و محمدرضا عمرانی در سخنانی گفت: با توجه به اینکه این هنرمند گرامی در خارج از ایران زندگی می‌کند، تمام تلاشم این بود که این اثر فاخر ایرانی حتما در کشورمان رونمایی شود. واقعیت این است که برای ثبت ملی و جهانی رونمایی از اثر در داخل ایران، بسیار حائز اهمیت بود و خب به طبع این رونمایی هزینه‌هایی داشت. لذا با توجه به علاقه‌ام به هنرهای تجسمی و همچنین اثر منحصر بفرد احد سعدی به عنوان حامی وارد این جریان شدم.

کد خبر 6090029

دیگر خبرها

  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • سپاهان ستاره‌اش را دوباره به خدمت گرفت!
  • ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای ۳ استان